G. van Leeuwe b.v.

Natuursteenbedrijf

Over ons

Familiebedrijf steenhouwerij G. van Leeuwe is al sinds 1926 een bekend adres in de regio Nijmegen voor grafstenen en andere natuursteenwerken. In onze showroom kunt u voorbeelden bekijken van natuursteensoorten, grafmonumenten, urnen en accessoires. In onze werkplaats kunt u zien hoe wij natuursteen bewerken en er een mooi eindproduct van maken. Bij dit alles staan wij voor een verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering met aandacht voor mens en milieu.

Duurzame en verantwoorde natuursteen

Al vele jaren zijn wij serieus bezig om ons bedrijf te verduurzamen. Het gaat hierbij niet alleen over heel veel kleine dingen, zoals FSC papier, biologische koffie en thee en dergelijke, maar ook over grotere omschakelingen:

  • 2003: aanschaf waterzuiveringssysteem, waardoor ons waterverbruik enorm is gedaald.
  • 2007: inkoop groene stroom via ‘Greenchoice’
  • 2012: lidmaatschap TFT Responsible Stone Program: verantwoord natuursteen: een gedragscode voor de hele leveranciersketen van natuursteen.
  • 2013: aanschaf 72 zonnepanelen met een vermogen van 18.000 Wattpiek, waardoor ca. 60 % van de door ons benodigde energie nu door onszelf wordt opgewekt.
  • 2013: vergroening autopark. Door aanschaf van een ‘Toyota Prius plug in’ besparen we brandstof en kunnen we (deels) rijden op zelf opgewekte energie.
  • 2015: de eerste schreden op weg naar hergebruik van grafstenen.

 

Zonnepanelen op natuursteenbedrijf G. van Leeuwe

 

Een groene begrafenis

“Wat nou als ik doodga straks: dat wil ik ook zo groen mogelijk aanpakken. Maar ja, hoe doe je dat?”

Milouska Meulens van het programma Groen Licht vraagt zich dit af. Om een deel van deze vraag te beantwoorden bezocht ze op 1 mei 2017 Natuursteenbedrijf G. van Leeuwe. Jeroen van Leeuwe vertelt over de recycling van grafmonumenten. Hoe gaat dit in zijn werk en wat gebeurt er met grafstenen die niet gerecycled worden?

 
   

Interview met BNR Nieuwsradio over hergebruik van grafstenen

Het hergebruik van grafstenen komt langzamerhand uit de taboesfeer. Goed nieuws voor het milieu, want iedere grafsteen die kan worden hergebruikt, betekent een grafsteen minder te winnen uit de steengroeve. Luister naar het interview dat BNR Nieuwsradio op maandag 18 januari 2016 had met Jeroen van Leeuwe, eigenaar van natuursteenbedrijf G. van Leeuwe bv.

Beluister het fragment:
BNR duurzaam Nieuwsradio: duuzame uitvaart
   

'Groener de grond in: doodeerlijk'

Woensdag 13 januari 2016 was Jeroen van Leeuwe een van de sprekers in het programma 'Groener de grond in: doodeerlijk' in Pakhuis de Zwijger. Met verschillende ondernemers en ontwerpers werden de opties verkend: hoe laat je - ook na je dood - een zo klein mogelijke voetprint achter? Over een duurzamere uitvaart en het hergebruik van grafstenen.

 

Groener de grond in: doodeerlijk

   

Aangesloten bij

Wij zijn lid van:
 
  • Algemene Bond van Natuursteenbedrijven: ABN

 

  • Natuursteen Grafwerk Specialisten: NGS

 

 

 

TFT-verantwoord natuursteen

Impressie van natuursteenbedrijf G. van Leeuwe in foto's

 

Pand G. van Leeuwe Natuursteen
werkplaats G van Leeuwe Natuursteen
Zonnepanelen G. van Leeuwe Natuursteen
Showroom G. van Leeuwe Natuursteen
Kraan steenhouwerij G. van Leeuwe
Kraan steenhouwerij G. van Leeuwe
Ruwe keien steenhouwerij G. van Leeuwe
Urnenstenen steenhouwerij G. van Leeuwe
Zaagtafel steenhouwerij G. van Leeuwe
werkplaats G van Leeuwe Natuursteen
Loods steenhouwerij G. van Leeuwe