Familiebedrijf  sinds 1926  WhatsApp  |    024 - 377 47 76   

Bovengronds begraven

Bovengronds graf schetsWaar het in Nederland heel gebruikelijk is om na een crematie de as bovengronds bij te zetten in een columbarium of urnenmuur, is het bovengronds begraven nog een uitzondering. In landen als Griekenland, Italië, Spanje en Portugal is bovengronds begraven in een particulier mausoleum of in muur- of cryptegraven heel gebruikelijk: in een rotsachtige bodem is het nu eenmaal minder eenvoudig om bodemgraven te maken. In die landen is het onderdeel van de cultuur geworden.

In Nederland kennen we als voorbeeld van bovengrondse graven van oudsher de mausolea op familiegraven van welgestelde families; de overledenen worden meestal in de kelder van zo'n mausoleum bijgezet. Ook de galerijgraven op de Cauberg in Valkenburg aan de Geul bestaan al langer: de geologie speelde hierin een belangrijke rol. Het aantal mogelijkheden tot bovengronds begraven neemt toe in Nederland. Voorbeelden zijn te zien in onder meer Heilig Landstichting (bij Nijmegen), Enschede, Lisse, Zwolle en Haarlem. De redenen voor de toename in het bovengronds begraven zijn praktisch, emotioneel en/of esthetisch van aard.  

Maatwerk in bovengrondse graven

Om welke reden iemand ook kiest voor bovengronds begraven, wij willen laten zien dat er veel keuzevrijheid is in ontwerp, omvang en materiaalkeuze. Voor een impressie kunt u op de begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen drie van onze ontwerpen van bovengrondse graven bekijken.

 

 

Bovengronds graf
Bovengronds graf
Bovengronds graf