Familiebedrijf  sinds 1926  WhatsApp  |    024 - 377 47 76   

Natuursteen aanrechtbladen

Wij maken natuursteen aanrechtbladen op maat. Uitsparingen voor spoelbak, kookplaat, kraan etc. worden in onze werkplaats in het blad gemaakt. Het voordeel is dat wij daardoor flexibel zijn en samen met u kunnen kijken wat mooie oplossingen zijn voor uw specifieke situatie. Natuursteen aanrechtbladen worden reeds vele tientallen jaren toegepast en hebben hun kwaliteit bewezen. Toch moet u zich voor aanschaf goed laten informeren over de verschillende eigenschappen, want niet ieder materiaal is even onderhoudsarm.

Ook voor het plaatsen van uw aanrechtblad kunt u bij ons terecht!

 

Gepolijste graniet

Een glanzend oppervlak. Het materiaal is erg hard hetgeen de kans op krassen gering maakt (pas op met zand op uw aanrechtblad!). Vooral de donkere soorten zijn vaak minder gevoelig voor vlekken en vormen derhalve een veilige keuze. De lichtere materialen moeten regelmatig worden geïmpregneerd.
 

Aanrechtblad Star Galaxy graniet
 

Gezoete graniet

Een mat oppervlak, dat vaak wordt behandeld met een kleurverdieper of een was om meer kleur te verkrijgen en het blad minder vlekgevoelig te maken. De krasgevoeligheid is gelijk aan die van een gepolijst blad.
 

Gebrande graniet

Een ruw oppervlak met een natuurlijke uitstraling. Ook deze bladen worden vaak behandeld met een kleurverdieper of een was om de kleur op te halen. Eventuele krassen zijn nagenoeg onzichtbaar te maken.
 

Aanrechtblad, Beida Black gebrand
 

Belgisch Hardsteen

Deze populaire kalksteensoort uit België wordt veel gekozen door zijn unieke uitstraling. Hieraan zitten echter een paar haken en ogen die u voor aanschaf dient te weten. Aangezien het materiaal kalkhoudend is, moet u oppassen met zuren: deze kunnen het materiaal aantasten. Ook de kans op krassen is groter dan bij de granietsoorten, omdat het materiaal veel zachter is. Toch laten veel mensen zich hierdoor niet weerhouden! Het is tenslotte een gebruiksvoorwerp en het is goed te weten dat eventuele ongelukjes vaak keurig door uzelf kunnen worden hersteld! Wij geven geïnteresseerden vooraf een proefstuk mee waarop kan worden geëxperimenteerd, zodat er geen teleurstellingen achteraf ontstaan.
 

Aanrechtblad Belgisch hardsteen


Kantafwerkingen

In onze winkel informeren wij u graag omtrent de verschillende afwerkingen die mogelijk zijn. Hierbij moet u denken aan rechte, ronde of gefrijnde (zie foto hierboven) kantafwerking, wel of geen waterkering, etc. Of met een extra plint onder het blad, zoals op de foto hieronder te zien is.
 

Natuursteen blad, materiaal Mustang
 

Spoelbakken

Naast RVS-spoelbakken leveren wij ook natuursteen spoelbakken in verschillende designs. Een grote of kleine keuken of badkamer: wij kunnen de spoelbak op maat maken.
 

 

Spoelbak zwart graniet G. van Leeuwe natuursteenbedrijf
Spoelbak Belgisch hardsteen G. van Leeuwe natuursteenbedrijf
Spoelbak in Impala G. van Leeuwe natuursteenbedrijf