Familiebedrijf  sinds 1926  WhatsApp  |    024 - 377 47 76   

Over ons

Familiebedrijf steenhouwerij G. van Leeuwe is al sinds 1926 een bekend adres in de regio Nijmegen voor grafstenen en andere natuursteenwerken. In onze showroom kunt u voorbeelden bekijken van natuursteensoorten, grafmonumenten, urnen en accessoires. In onze werkplaats kunt u zien hoe wij natuursteen bewerken en er een mooi eindproduct van maken. Bij dit alles staan wij voor een verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering met aandacht voor mens en milieu.
 

De geschiedenis van Steenhouwerij G. van Leeuwe

Op 1 augustus 1926 wordt de firma G. van Leeuwe Steenhouwerij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Guus van Leeuwe, eerder chef-kok op de Holland-Amerika-lijn, begon zijn werk als steenhouwer, toen nog aan de Weurtseweg in Nijmegen. Zijn zoon Jan kwam begin veertiger jaren in het bedrijf. Toen in 1953 Guus senior overleed, namen Jan en zijn broer Guus junior het bedrijf over. Begin jaren zestig verliet Guus de steenhouwerij en kwam het bedrijf in handen van Jan. Veel werk in de steenhouwerij was toen nog handwerk, ook toen zoon Gerard in 1963 in het bedrijf kwam werken. Voor grafstenen werd toen vooral Belgisch hardsteen, kalksteen en marmer gebruikt. Behalve zwart graniet werd graniet nauwelijks toegepast. 

Met de komst van nieuwe technieken in de steenhouwerij (eerst graveren, later ook zandstralen) en betere polijsttechnieken nam ook het gebruik van allerlei granietsoorten een steeds hogere vlucht. Inmiddels leidt zoon Jeroen, sinds 1994 werkzaam in de steenhouwerij, het bedrijf. Zijn vader Gerard en moeder Erna werken er nog steeds graag. Toen het bedrijf in 2003, na 77 jaar, van de Weurtseweg naar de Tarweweg verhuisde, is er een compleet nieuw machinepark, inclusief CNC-gestuurde machines, aangeschaft. Maar ook voor het oude handwerk kunnen mensen nog bij Van Leeuwe terecht.

 

De vroegere Steenhouwerij G. van Leeuwe


Impressie van ons bedrijf nu

 

Natuursteenbedrijf van Leeuwe
Showroom Natuursteenbedrijf van Leeuwe
Grafstenen in showroom natuursteenbedrijf van Leeuwe
Belgisch hardsteen
Graniet voorbeelden
Circle Stone: recycling van grafstenen
Gerard en Jeroen van Leeuwe
Jeroen van Leeuwe
Zaagmachine
Werkplaats natuursteenbedrijf van Leeuwe
Afbeeldingen op natuursteen
72 zonnepanelen op het dak