G. van Leeuwe b.v.

Natuursteenbedrijf

Familiebedrijf sinds 1926   024 - 377 47 76  

Urnen

Urnenstenen en sierurnen

Net als bij een begrafenis kan na een crematie de as worden begraven in een graf. Meestal is dit een urnengraf met kleinere afmetingen dan een gewoon graf. Op een urnengraf kan ook een gedenksteen worden geplaatst. De grootte van zo'n urnensteen is aangepast aan de afmetingen van het graf. Naast het begraven van de as kan er ook voor andere asbestemmingen worden gekozen. 

Brochure cremeren

Uitstrooien van de as kan op het strooiveld van een begraafplaats, maar ook in de zee, het bos of een andere plek met een speciale betekenis. Steeds meer begraafplaatsen hebben een urnengalerij of een columbarium waarin de urn kan worden geplaatst. De as of urn bijzetten in een bestaand graf behoort eveneens tot de mogelijkheden. Op de bestaande grafsteen kan dan een tekst worden bijgezet door de steenhouwer. Of u kiest voor een kleine gedenksteen op het grafmonument, bijvoorbeeld in de vorm van een natuurstenen hart, boek of een eenvoudig gedenkplaatje: er zijn vele mogelijkheden waarover wij u kunnen adviseren.

In onze brochure "Cremeren, en dan?" kunt u de verschillende mogelijkheden nog eens rustig nalezen. U kunt deze brochure downloaden of gratis aanvragen via info@gvanleeuwe-natuursteen.nl.

 

Voorbeelden van gedenkstenen voor urnen

Urnenstenen

Veel begraafplaatsen bieden de mogelijkheid om de urn of as te begraven op de begraafplaats. De afmetingen van zo'n urnengraf zijn meestal iets kleiner dan van een gewoon graf. Wij kunnen een persoonlijke urnensteen verzorgen voor het urnengraf.

Voorbeelden sierurnen voor binnen

Sierurnen binnen

Ook voor sierurnen kunt u bij ons terecht.
U kunt een tekst laten graveren in de urn. Ook kunt u een geheel nieuwe sierurn door ons laten maken volgens een door u bedacht ontwerp.

Voorbeelden sierurnen buiten

Sierurnen buiten

Sierurnen die buiten staan, worden blootgesteld aan weersinvloeden. Dit kan gevolgen hebben voor het uiterlijk en het onderhoud van de urn. Daarom adviseren wij u graag bij de keuze van het materiaal.