Familiebedrijf  sinds 1926  WhatsApp  |    024 - 377 47 76   

Urnen

Urnenstenen en sierurnen

Net als bij een begrafenis kan na een crematie de as worden begraven in een graf. Meestal is dit een urnengraf met kleinere afmetingen dan een gewoon graf. Op een urnengraf kan ook een gedenksteen worden geplaatst. De grootte van zo'n urnensteen is aangepast aan de afmetingen van het graf. Naast het begraven van de as kan er ook voor andere asbestemmingen worden gekozen: 

Brochure cremeren

  • Uitstrooien van de as op het strooiveld van een begraafplaats, maar ook in de zee, het bos of een andere plek met een speciale betekenis.
  • Steeds meer begraafplaatsen hebben een urnengalerij of een columbarium waarin de urn kan worden geplaatst. 
  • De as of urn bijzetten in een bestaand graf: op de bestaande grafsteen kan een tekst worden bijgezet door de steenhouwer, of...
  • een kleine gedenksteen op het bestaande grafmonument waar de urn wordt bijgezet: een natuurstenen hart, boek of een gedenkplaatje.

In onze brochure "Cremeren, en dan?" kunt u de verschillende mogelijkheden nog eens rustig nalezen. U kunt deze brochure downloaden of gratis aanvragen via info@gvanleeuwe-natuursteen.nl.

 

 

Voorbeelden van gedenkstenen voor urnen

Urnenstenen

Op de meeste begraafplaatsten zijn er plekken om de urn of as te begraven in een urnengraf. De afmetingen van een urnensteen zijn kleiner dan van een grafsteen. 

Voorbeelden sierurnen voor binnen

Sierurnen binnen

Sierurnen voor binnen uitgevoerd in verschillende materialen. U kunt een tekst laten graveren in de urn. Of u laat een geheel nieuwe sierurn door ons maken volgens eigen ontwerp.

Voorbeelden sierurnen buiten

Sierurnen buiten

Sierurnen die buiten staan, worden blootgesteld aan weersinvloeden. Dit kan gevolgen hebben voor het uiterlijk en het onderhoud van de urn.